Akadálymentes változat

Könyv régi öcsödi családokrólKedves Öcsödiek!
Kedves Látogatók! 

 

 

A Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület megalakulása óta egyik fő célkitűzésének tartja községünk értékeinek ápolását, őrzését.

Ennek jegyében kezdtük meg Öcsöd jelentős személyiségeinek bemutatását, kezdve a falu 300 évvel ezelőtti újjátelepítésének történetével. 

A képekkel illusztrált életrajzokat az Öcsödi Újságban második éve folyamatosan közzétesszük.

Hagyományőrző munkánkat a falu, s az itt élő régi családok történetének bemutatásával szeretnénk bővíteni.

 

Hosszú évek óta foglalkozom családtörténet kutatással, első sorban saját családunk történetével, különös tekintettel az öcsödi Izbéki családra, valamint édesanyám révén a mezőtúri eredetű Dávid családra.

Munkám során igen sok családkutatóval, egyesületekkel, klubokkal tartok kapcsolatot, és egyre többen keresnek meg mind öcsödiek, mind innen elszármazottak családjukkal kapcsolatos kérdésekkel.

Többek részéről felmerült, hogy más településekhez hasonlóan Öcsödön is össze lehetne állítani a régi családok fotókkal, családi történetekkel, legendákkal kiegészített gyűjteményét.

Elhatározásunk, hogy mindezt egy könyv formájában fogjuk megszerkeszteni és megjelentetni.

 

Ezt a munkát Jordán Ágnessel, Egyesületünk tagjával, helyi kulturális szervezővel, Múzeumunk felelősével közösen végezzük a Könyvtár munkatársainak közreműködésével.

 

Minden érdeklődő, jelentkező író kap egy oldalt, ahol közreadhat 1-3 valóban régi, legalább 50 éves képet felmenőiről. Leírhatja, kik vannak rajta, mikori a felvétel, mikor és honnan jöttek ide, hol laktak, hogyan alakult az életük, hol élnek leszármazottaik és érdekes történeteket is megoszthat róluk.

Az oldalon szerepelni fog a közreadó író neve, lakóhelye, öt évnél nem régebbi arcképe. A könyv képgalériájába olyan érdekes, régi képeket keresünk, amelyek nem férnek rá a családi oldalakra, vagy más személyeket, csoportokat, kiadványokat, épületeket ábrázolnak.

 

Az életrajzokon kívül szeretnénk közre adni régi, legalább 50 éves történeteket. Lényeges, hogy ezek is öcsödi emberektől eredjenek, régi öcsödiekről szóljanak. Az érdekes történetet elmondhatja a közreadó, de akár szájába adhatja annak, akitől hallotta.

 

Csak a célkitűzésünknek és szerkesztési elveinknek megfelelő oldal jelenik meg, a tartalomért mindenki maga felel.

 

Az adatvédelmi törvény szigorú betartása érdekében a könyv szerkesztése előtt minden közreadó nyilatkozatot tesz, hogy a leadott életrajzi adatok, fotók megjelentetésének semmi akadálya nincs.

 

A szöveg megírásában, fotók digitalizálásában és a szövegszerkesztésben kérje gyerekei, unokái segítségét, de ahol nincs erre lehetőség, szívesen segítünk!

 

Mi megszerkesztjük az oldalt, és egyeztetésre, jóváhagyásra visszaküldjük.

 

Az oldal megjelenésének feltétele az író közléshez való megerősítő hozzájárulása, és oldalanként 1 db könyv megvásárlásának vállalása. Természetesen lehetőség van előzetes igénybejelentés alapján több példány megrendelésére is.

 

A könyv akkor jelenik meg ilyen tartalommal önállóan, ha a megadott határidőig legalább 90 oldal összejön.

A könyv A5-ös méretben, ragasztott kötéssel, színes borítóval készül. A könyv árát később közöljük. 

 

A jelentkezéseket, a leadandó anyagokat az alábbi címekre várjuk.

 

Személyesen:

A Könyvtárban, ahol az anyagokat Jordán Ágnes és a Könyvtár munkatársai veszik át.

 

Email-ben érkező családtörténeteket és beszkennelt képeket az alábbi e-mail címre várja a könyvtár: konyvtarocsod@gmail.com

 

Internetes kapcsolatfelvételre, konzultációkra és anyagok befogadására Pasztelyákné Izbéki Róza az alábbi címen áll rendelkezésre: rozi.pasztelyak@t-email.hu

 

A könyv megjelentetését 2020 közepére tervezzük, mely függ a beérkező anyagok terjedelmétől.

 

A jelentkezéseket, az anyagok, fotók leadását 2019. december 15-ig várjuk.

 

Kérjük ezen határidő betartását, mert a később beérkező jelentkezéseket már nem tudjuk a tervezett könyvhöz fogadni.

 

Írjon egy könyvoldalt, küldjön életrajzokat, történeteket, fotókat elődeiről, hogy emlékük jobban megmaradjon!

 

 

Szeretettel és nagy érdeklődéssel várjuk jelentkezésüket,

 

Pasztelyákné Izbéki Róza

Elnök

Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület

"A fotók illusztrációk, mintául szolgálnak."

 

 Felhasználónév:
Jelszó:A szavazás szünetel