Akadálymentes változat

Fórum
Megújuló és megújítható energia átalakító eszközök


Hozzászólások
Létrehozás dátuma
Zuba János zubajanos@gmail.com   2009.09.01 23:18
Mivel "túl sok" kérdés nem vetődött f3l eddig, hát beszélgetek magammal.

Egy brikett üzem beindításához alapvető a nyersanyag biztosítás előszerződésekkel:
Az "első segítség" az volt, hogy a térségi falugazdászt szabály akadályozza abban hogy hozzájussunk a területen termelő gazdák elérhetőségeihez, és termelési potenciáljukhoz.

A "második sgítség" az volt, hogy két alkalommal is meghívtuk őket egy személyes megbeszélésre a brikett üzemről , és egy jövőbeni biogázüzemről szóló tájékoztatásra, eszmecserére.
Egyetlen egy gazda jött el.
Pedig a biogázüzem tervező-, és építő cég egyik üzemvezetője, valamint egy mérnöke is eljött Austriából, valamint az Agroszemek Kft.(veőmagnemesítő, és termeltető cég)
igazgatója is, valamint potenciáli beruházók is.

Volna egy tiszteletteljes kérdésem. Öcsödön a polgármester Úron kívül akar-é egyáltalán valaki is valamit csinálni?

Előzmény
Zuba János zubajanos@gmail.com   2009.08.04 23:07
Üdvözletem, engedjék meg ,hogy bemutatkozzam: Zuba jános vagyok, okleveles üzemmérnök. 2000 évtől megváltozott az életem egy totál baloldali infarktus túlélése után.
Előzőleg biomassza kereskedelemmel foglalkoztam (fűrészpor téglagyáraknak, faapríték, és morzsolt kukorica csutka városi fűtőműveknek, üzemek fatüzelésű erőműveiknek).
a saját áruszállítási "korszakom" elmult akkor, viszont elkezdtem tanulni: számításatechnikát, energetikai ismereteket, technológiákat igyekeztem értésig megismerni.
3 éve az a megtiszteltetés ért, hogy a Délalföldi Régióban előadás sorozatokon előadónak kértek fel megújuló és megújítható energia átalakító technológiák tárgykörben, A DAFKA (Délalföld Fejlődéséért Közalapítvány "BIOEDITH" nevű programjában, neves egyetemi előadókkal, és közgazdasági szakemberekkel.
Hogy miért regisztráltam itt, és miért nyitottam ezt a topicot?
Úgy gondolom, hogy a megszwrzett információk, ismeretek, tapasztalatok semmit sem érnek, ha nem adja tovább azoknak az embereknek, akiket ez szintén érdekel, newvezetesen a topic témája.
Tisztelettel várom kérdéseiket, és időnként (ha nem bánják), egy-egy témát elindítok, jó értelemben vett "provokációnak".
Tisztelettel: ZJ


Felhasználónév:
Jelszó:A szavazás szünetel