Akadálymentes változat

TOP-1.4.1-19- JN1-2019-00019 Bölcsőde fejlesztés Öcsöd nagyközségbenProjekt leírása


Kedvezményezett neve:

 

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat

Projekt címe:

„Bölcsőde fejlesztés Öcsöd nagyközségben”

 

Támogatás összege:

110.086.125,-Ft

 

Támogatás mértéke:

100%

 

Projekt tartalma:

 

Jelen projekt átfogó célja, hogy a bölcsődei férőhelyek növelésével lehetőséget teremtsünk még több gyermek elhelyezésére, javítsuk a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférést és fejlesszük a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségét. A beruházás célja az Öcsöd Nagyközség Önkormányzati Bölcsőde jogszabályi előírásoknak megfelelő kialakítása (egy másik ingatlanban), 10 férőhelynek megfelelő átalakítása, működtetése, a településen bölcsődei férőhely hiány miatt fel nem vett gyermekek számának csökkentése, javítva ezzel a kisgyermekes szülők elhelyezkedési esélyeit és hozzájárulva a munkavállalói mobilitás támogatásához. A meglévő Öcsödi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde épületének, illetve a telek bővítésére nincs lehetőség az újabb bölcsődei csoportszoba kialakításához. A szakemberekkel való egyeztetéseket követően az a döntés született, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő kihasználatlan, régi idősek otthona épületében (Öcsöd község Árpád út 2.) - az épület felújításával - kerüljön kialakításra a bölcsőde.

Részcélok: - 2 bölcsődei csoport (ebből egy mini csoport) kialakítása az Árpád úti épület felújításával, - 10 új férőhely kialakítása – 12 fejlesztett férőhely - bölcsőde eszközellátottságának javítása. Elvárt konkrét eredmények: - 22 férőhely (12+10 új) - 2 csoportszoba (ebből egy 14 fős egybenyitott csoportszoba és egy mini csoportszoba 8 fővel) - az épület a vonatkozó szakmai ágazati jogszabályoknak megfelelő kialakítása - a működéshez szükséges eszközök beszerzése. Az épület hasznos alapterülete: 212,98 m2. A telek mérete (1.189 m2) lehetővé teszi az épület 22 férőhelynek megfelelően történő átalakítását, illetve a szükséges kiszolgáló helyiségek, valamint megfelelő méretű játszóudvar kialakítását a jogszabályi előírásokkal összhangban.

Az épület az 1900-as évek elején épült, az energetikai elemzés az épületet „HH” energetikai osztályba sorolja, amely a felújítás után eléri a „DD” minősítést. Az épület felújítás keretében az alábbi felsorolás szerinti munkák készülnek el: - A meglévő homlokzati felületeken az energetikai elemzésben foglaltak szerinti utólagos homlokzati hőszigetelés készül 150 mm vastagságban, - Felületképzés felújítása: Az épület belső festéssel, - Burkolatcsere: laminált padló és csempe, - Térburkolat parkolók: Többek közt az épület főbejárata előtti közterületen akadálymentes parkoló kialakítására, - Telepített játékok: Tocsogó, homokozó és Játékmotor pálya telepítés, - teljes épület fűtése padlófűtésesre lesz átalakítva, a kazánok pedig kondenzációs gázkazánra lesznek lecserélve, ill. teljes ivóvíz és szennyvízhálózat újra lesz vezetékelve, - szükséges akadálymentesítési munkák.

Tervezett befejezési dátum:

2022.10.31.

Projekt azonosító száma.

 

TOP-1.4.1-19- JN1-2019-00019Felhasználónév:
Jelszó:A szavazás szünetel