Akadálymentes változat


Nádudvari Sándorné 

Nádudvari Sándorné


1925-ben született Békésszentandráson. 1952-1953-ban a Gyermekgondozói Szakiskolát kitűnő oklevéllel végezte el. Dolgozott Kétegyházán, Kunszentmártonban, Cibakházán. 1954-ben Öcsödre kérték vezetőnek, ahol 1980-ig megszakítás nélkül dolgozott nyugdíjazásáig.


A szülőkkel jó kapcsolatot tartott, rendszeresen járt családlátogatásra a védőnővel együtt. Munkatársai gyakran változtak, mivel az állandó bölcsőde csak 20 férőhelyes volt. A nyári időszakban igény volt több kisgyermek elhelyezésére, ezért + 20 főt vettek fel, akik fél évig élvezhették a bölcsőde dolgozóinak szakszerű ellátását. Akkoriban a Kunszentmártoni járásban az öcsödi bölcsődének volt a legjobb kihasználtsága.


Mint vezető szigorú, de igazságos volt a bölcsőde dolgozóival. Elvárta és megkövetelte a munkatársaitól, hogy minden gyermeket egyformán kezeljenek. Azt kérte, hogy minden gyermeknek második otthona legyen a bölcsőde, ahol mindenki jól érzi magát. A tanácsi vezetés, illetve a járási szakvezetők elégedettek voltak munkájával. A legnagyobb elismerést a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsa adományozta Kiváló Munkájáért, nyugdíjba vonulása alkalmából.


Hosszú évekig aktívan és tevékenyen részt vett a Vöröskereszt munkájában. Kiss Andrásné könyvtáros felkérésére elvállalta az alakuló nyugdíjas klub gazdasági vezetését. Lelkiismeretesen végezte évekig ezt a tevékenységet is míg egészsége engedte. Azóta is szívesen gondol a bölcsődében eltöltött évekre. A gyermekek és a szülők is „Mancika néniként" emlegetik és tisztelik.


További nyugdíjas évekhez jó egészséget és minden jót kívánunk!Felhasználónév:
Jelszó:A szavazás szünetel