Akadálymentes változat


Nagyné Szabó Julianna Ilona 


„Öcsöd Nagyközségért" kitüntető díj


Öcsöd Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete „Öcsöd Nagyközségért" kitüntető díjat adományoz Nagyné Szabó Julianna Ilona óvónőnek Öcsöd Nagyközség érdekében végzett több évtizedes közéleti tevékenységéért, az oktatás, művelődés területén hosszabb időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséért.


Nagyné Szabó Julianna Ilona (1952-2006†)


Öcsödön született 1952. június 22-én. Általános iskolai és gimnáziumi éveit is Öcsödön töltötte. 1971. szeptember 16-án kezdett dolgozni, a Nagyközségi Óvodában képesítés nélküli óvónőként. Munka mellett végezte el a főiskolai tanulmányait.

1980 és 1995 között vezető óvónő volt. Vezetése alatt az óvoda oktató - nevelő munkája megújult, bevezette a vegyes csoportokat, a kötetlen foglalkozásokat, s előtérbe került a játékosság, a 3-7 éves korú gyerekek sokoldalú fejlesztése. Munkája során mindig a gyerekek érdekeit tartotta a legfontosabb szempontnak. A játék, a mese világán keresztül nevelt, tanított szívvel - lélekkel. Első óvodásai ma már felnőttek, de ma is szívesen emlékeznek az óvodában töltött évekre.


Munkatársaival is a legjobb viszonyt igyekezett kialakítani.
Munkája alatt mindig törekedett a megújulásra, az új dolgok megismerésére, az óvodai - nevelő munka minőségének emelésére. 2003-ban a szalma-csuhéfonás területén, majd a mézeskalács-készítés területén is szakoktatói képesítést szerzett, közben még játszóházvezetői tanulmányokat is folytatott. Mindezekkel is az volt a célja, hogy az óvodai munka színesebb, változatosabb legyen. Munkája, tenni akarása mindannyiunk számára követendő példa.


Julcsika óvónéni sajnos már nem vehette át ezt a díjat, mert hosszas betegség után 2006. augusztus 9-én elhunyt.Felhasználónév:
Jelszó:A szavazás szünetel