Akadálymentes változat


FelhívásokTájékoztató a lakosság egészséges ivóvízzel történő ellátásáról


 

 

 

 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a hatályos jogszabályok alapján 2012. december 26.-tól a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátását az önkormányzatnak meg kell oldani. Erre azért kerül sor, mert az uniós szabványnak a kútjaink vize nem felel meg. Folyamatba van az ivóvíz minőség-javító program indítása, ami ezt a problémát majd megoldja.


Addig is szükséges a lakosságot átmenetileg egészséges ivóvízzel ellátni. 2013. január 1-től a lakosság ellátására a következő módon nyílik lehetőség. A Magyar Honvédség lajtos kocsikkal hoz egészséges ivóvizet, amely a Kossuth téren fog parkírozni, ott lesz lehetősége a lakosságnak ivóvízhez jutni. 


Ez átmeneti megoldás várhatóan január 14.-ig, amikor a piactéren egy konténer lesz telepítve a vezetékre, és a konténer tisztítja a vizet, amiből a rajta lévő kifolyó csapon lehet vizet vételezni. A vezetékes rendszerből ivóvizet felhasználni ivás céljára nem ajánlott. 


A lakosság ellátására a következő módokon nyílik lehetőség: zacskós vagy víz, lajtos kocsi, konténeres víztisztító berendezés.


Tudjuk, hogy ezek a megoldások nem a legjobbak, de átmenetileg az ivóvíz minőség-javító program megvalósításáig nem tudunk más megoldást biztosítani. A végleges megoldásról időben tájékoztatást adunk.


Kérjük a lakosság megértését.

 

 

Polgármesteri Hivatal


Körös-Tisza Menti Önkormányzatok hulladékrekultivációs Társulás sajtóközleményeJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály Felhívása


Kapcsolódó dokumentumok:
Pdf

Előző Következő

Felhasználónév:
Jelszó:A szavazás szünetel