Akadálymentes változat

Felhívások

Tájékoztató a lakosság egészséges ivóvízzel történő ellátásáról


 

 

 

 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a hatályos jogszabályok alapján 2012. december 26.-tól a lakosság egészséges ivóvízzel való ellátását az önkormányzatnak meg kell oldani. Erre azért kerül sor, mert az uniós szabványnak a kútjaink vize nem felel meg. Folyamatba van az ivóvíz minőség-javító program indítása, ami ezt a problémát majd megoldja.


Addig is szükséges a lakosságot átmenetileg egészséges ivóvízzel ellátni. 2013. január 1-től a lakosság ellátására a következő módon nyílik lehetőség. A Magyar Honvédség lajtos kocsikkal hoz egészséges ivóvizet, amely a Kossuth téren fog parkírozni, ott lesz lehetősége a lakosságnak ivóvízhez jutni. 


Ez átmeneti megoldás várhatóan január 14.-ig, amikor a piactéren egy konténer lesz telepítve a vezetékre, és a konténer tisztítja a vizet, amiből a rajta lévő kifolyó csapon lehet vizet vételezni. A vezetékes rendszerből ivóvizet felhasználni ivás céljára nem ajánlott. 


A lakosság ellátására a következő módokon nyílik lehetőség: zacskós vagy víz, lajtos kocsi, konténeres víztisztító berendezés.


Tudjuk, hogy ezek a megoldások nem a legjobbak, de átmenetileg az ivóvíz minőség-javító program megvalósításáig nem tudunk más megoldást biztosítani. A végleges megoldásról időben tájékoztatást adunk.


Kérjük a lakosság megértését.

 

 

Polgármesteri Hivatal


Körös-Tisza Menti Önkormányzatok hulladékrekultivációs Társulás sajtóközleményeJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály Felhívása


Kapcsolódó dokumentumok:
Pdf

Bölcsisek jelentkezését várjuk!


Kedves Anyukák, Apukák!

Sokan nem tehetik meg, hogy évekig otthon maradjanak gyermekeikkel.

 

Elérkezett az idő, hogy gyermekeikkel együtt megtegyék az első fontos lépést az elválás, önállósodás hosszú útján. Bizonyára sokat töprengtek azon, mi lenne a legjobb megoldás gyermekük számára, hogy életének ezt a szakaszát könnyedén, boldogan élje meg. Szeretnénk döntését megkönnyíteni azzal, hogy bemutatjuk bölcsődénket a még közösségbe nem járó gyermekek szüleinek, aki egy vidám, biztonságos közösséget keres gyermekük számára.

Bölcsődénk Öcsödön, a Köztársaság u. 41 szám alatt található.

A csoportszoba világos, otthonosan berendezett. Bölcsődénkben a kisgyermekek nevelését-gondozását 2 szakképzett gondozónő látja el. A csoportnak a gyermekek igényeihez igazodó napirendje van, mely figyelembe veszi az évszakok változását is. A napirend a nyugodt, folyamatos gondozás feltételeit biztosítja, megteremtve a biztonságérzetet, kiszámíthatóságot, és az önállósodás lehetőséget.

A beszoktatás ideje kb. 2 hét, időtartamát a gyermek egyénisége szabja meg. Az új gyermek a szülővel együtt ismerkedik a bölcsődével, melynek ideje minden nap egy-egy órával emelkedik. A bölcsődébe kerülő gyermek beilleszkedését a „saját gondozónő” rendszer segíti. Ő szoktatja be, így több odafigyelés jut minden gyermek számára. Ez időszakban a gyermeknek sok időre, és figyelmességre van szüksége, melyben elengedhetetlen a szülő és a gondozónő harmonikus együttműködése. Arra törekszünk, hogy a gondjainkra bízott gyerekekből nyitott, érdeklődő, fogékony, önállóan gondolkodni tudó emberek váljanak.

 

A játék a nevelés legfontosabb eszköze. Segíti a gyermeket a világ megismerésében és befogadásában. Intézményünk változatos, színes, a gyermekek kívánságát felkeltő játékokkal van felszerelve, ami fejleszti a kreativitásukat, alkotó készségüket.

Mivel egy épületen belül óvoda is működik, lehetőség nyílik testvérpárok (bölcsődés, óvodás) elhelyezésére is.


A felvétel folyamatos.

Nyitva tartásunk hétköznapokon reggel 6:30 –tól délután 17:00-ig tart.

 

Szeretettel várjuk gyermeküket 6 hónapos kortól bölcsődei csoportjainkba.

 

Üdvözlettel:

 

Molnár Bálint

polgármester 

                                                                  
                                         

                                                      

 

 Előző  

Felhasználónév:
Jelszó:A szavazás szünetel